Regressietherapie

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die terug zoekt in de tijd. Op zoek naar precies datgene waar je nu last van hebt maar waarvan de wortels in het verleden liggen. Waardoor dat verleden nog steeds een flinke stempel drukt op het heden. Toen is het je overkomen en was je misschien nog veel te jong om het allemaal goed te kunnen begrijpen laat staan er naar te handelen of was door omstandigheden verwerking niet, of niet goed mogelijk. Deze therapie biedt je de mogelijkheid om dat nu alsnog te doen.

Het verleden

Je kunt daardoor het verleden achter je laten en hoeft geen energie meer te steken in angsten, belemmerende overtuigingen, vervelende gevoelens, lichamelijke of geestelijke pijn of gedachten van toen. Je zult meer rust ervaren en kunt daardoor ook meer jezelf zijn en daarbij zal je merken dat je ook als vanzelf dingen aan gaat trekken die bij dat nieuwe zelfbeeld horen. Waarbij je daarvoor waarschijnlijk datgene aantrok wat met je verwonding van toen te maken had. Wat logisch is want de wond wil geheeld worden en zal je dat op alle mogelijke manieren ook duidelijk proberen te maken.

Klachten

Het maakt niet uit of je klachten emotioneel, lichamelijk of psychisch van aard zijn. Elke klacht of probleem is ooit ergens ontstaan en laat zijn sporen na. Regressietherapie zoekt zorgvuldig de sporen terug die leiden naar de oorspronkelijke pijn om dus alsnog therapeutisch werk te verrichten zodat de pijn kan genezen.

De kracht van regressietherapie

De kracht van regressietherapie is de herbeleving. Opnieuw de gebeurtenis of het moment van toen beleven. Die herbeleving kan door verdringing diep weggezakt zijn. Om in de herbeleving te komen wordt gebruik gemaakt van trance. Trance is iets wat iedereen wel kent, een spannend boek lezen of een mooie film kijken en daar zo in op gaan dat de beelden en geluiden van je omgeving als vanzelf vervagen. Eigenlijk volledig met al je aandacht in het boek of de film zitten. Het voordeel van deze therapeutische trance is dat je je volledig kunt focussen op datgene wat zich aandient om verwerkt te worden èn wat nodig is om je klacht of probleem op te kunnen lossen. Je wordt niet afgeleid door buitenaf. En het mooie ervan is ook dat je gewoon contact kunt blijven houden met de therapeut zodat datgene wat zich aandient de juiste aandacht krijgt en als zodanig ook behandeld wordt. Je kunt er van uitgaan dat je datgene dan ook aankunt.

De genezing

Als je bij de kern of oorzaak van je klacht komt kun je tot een emotionele ontlading komen die enorm bevrijdend kan werken. Je kunt dan los gaan laten wat je altijd, met alle gevolgen van dien (onbewust) hebt vast gehouden. Inzichten kunnen zich aandienen, je kunt gaan begrijpen hoe het allemaal tot stand is gekomen. Eindelijk kan dan de genezing gaan plaatsvinden die al zo lang aan je getrokken heeft. In regressietherapie wordt er van uitgegaan dat Iemand die een probleem heeft ook de oplossing al met zich mee draagt , als regressietherapeut werk je uiteraard naar die oplossing toe. Doordat regressietherapie zo een krachtige en diepgaande werking heeft levert het vaak al snel prachtige resultaten op.

Contact

Wil jij op zoek naar de oorsprong van je klacht? Neem contact op met Sandra Boonman.

Regressie therapie

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die terug zoekt in de tijd. Het maakt niet uit of je klachten emotioneel, lichamelijk of psychisch van aard zijn. Elke klacht of probleem is ooit ontstaan en laat zijn sporen na. Met regressietherapie kom je tot zelf inzicht, verwerking en nieuwe keuzes.

Energetisch werken

Wordt je bewust van alle energie in jezelf en om je heen, start vandaag nog met energetisch werk. Je kunt blokkades opsporen, energie zuiveren en verstoringen verwijderen. Tijdens de speciale visualisaties is energiewerk ook zeer ontspannend.

Coaching

Het leven kost je meer energie dan dat het geeft. Je komt er niet meer alleen uit maar wilt wel verder, dan is coaching de oplossing. Je krijgt deskundige hulp zodat je weet waar je vastloopt en het biedt je handvatten om daarna zelfstandig weer verder te gaan.