Regressietherapie

Regressie betekent terug in de tijd. Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die terug zoekt in je verleden. Regressietherapie is een moderne, snel werkende en diepere vorm van psychotherapie. Op zoek naar precies datgene waar je nu last van hebt maar waarvan de wortels in het verleden liggen. Onderdeel van regressie therapie is ook reïncarnatie therapie, je zou het broertje en zusje kunnen noemen. Het verleden noem je dan de periode voor je geboorte. Zie ook mijn uitleg hierover in het tabje onder regressie therapie.  Het onverwerkte verleden kan nog steeds een flinke stempel drukken op het heden. Toen is het je overkomen en was je misschien nog veel te jong om het allemaal goed te kunnen begrijpen, laat staan er naar te handelen of was door omstandigheden verwerking niet, of niet goed mogelijk. Deze therapie biedt je de mogelijkheid om dat nu alsnog te doen.

Het verleden

Je kunt daardoor het verleden achter je laten en hoeft geen energie meer te steken in angsten, belemmerende overtuigingen, vervelende gevoelens, lichamelijke of geestelijke pijn of gedachten van toen. Je zult meer rust ervaren en kunt daardoor ook meer je authentieke zelf zijn en daarbij zul je merken dat je ook als vanzelf dingen aan gaat trekken die bij dat nieuwe zelfbeeld horen. Waarbij je daarvoor waarschijnlijk datgene aantrok wat met je verwonding van toen te maken had. Wat logisch is want de wond wil geheeld worden en zal je dat op alle mogelijke manieren ook duidelijk proberen te maken.

Klachten

Het maakt niet uit of je klachten emotioneel, lichamelijk of psychisch van aard zijn. Elke klacht of probleem is ooit ergens ontstaan en laat zijn sporen na. Regressietherapie zoekt zorgvuldig de sporen terug die leiden naar de oorspronkelijke pijn om dus alsnog therapeutisch werk te verrichten zodat de pijn kan genezen en je levensenergie weer vrijuit kan stromen. Je kunt gaan transformeren van overleven naar leven en dat is toch echt een heel groot verschil!

 

De kracht van regressietherapie

De kracht van regressietherapie is de herbeleving. Opnieuw de gebeurtenis of het moment van toen beleven. Om in de herbeleving te komen wordt gebruik gemaakt van trance. Trance is iets wat iedereen wel kent, een spannend boek lezen of een mooie film kijken en daar zo in op gaan dat de beelden en geluiden van je omgeving als vanzelf vervagen. De tijd lijkt stil te staan. Eigenlijk volledig met al je aandacht in het boek of de film zitten. Het voordeel van deze therapeutische trance is dat je je volledig kunt focussen op datgene wat zich aandient in je binnenwereld om verwerkt te worden èn wat nodig is om je klacht of probleem op te kunnen lossen. Je wordt niet afgeleid door buitenaf. Je zou het ook naar binnen gerichte aandacht kunnen noemen waar je dan uiteindelijk in contact komt met je onderbewustzijn. In dat onderbewuste, wat oneindig groot is ligt je uitgebreide, oude en persoonlijke archief opgeslagen. Intuïtief, met de juiste gesprekstechnieken en instructies begeleid ik je rustig en zorgvuldig stap voor stap door dit hele proces terwijl je met gesloten ogen op mijn comfortabele bank ligt.

De heling

Als je bij de kern of oorzaak van je klacht komt kun je tot een emotionele, fysieke, mentale of spirituele ontlading komen die enorm bevrijdend kan werken. Je kunt dan los gaan laten wat je altijd, met alle gevolgen van dien, (onbewust) hebt vast gehouden. Inzichten kunnen zich aandienen, je kunt gaan begrijpen hoe het allemaal tot stand is gekomen. Eindelijk kan dan de genezing gaan plaatsvinden die in feite al zo lang aan je getrokken heeft. In regressietherapie wordt er van uitgegaan dat Iemand die een probleem heeft ook de oplossing al met zich mee draagt , als regressietherapeut werk je uiteraard naar die oplossing toe. Doordat regressietherapie zo een krachtige en diepgaande werking heeft levert het vaak al snel prachtige resultaten op.

Contact

Wil jij op zoek naar de oorsprong van je klacht? Neem contact op met Sandra Boonman.

Regressie therapie

Regressie betekent terug in de tijd. Regressietherapie is een moderne, snel werkende en diepere vorm van psychotherapie. En gaat op zoek naar precies datgene waar je nu last van hebt maar waarvan de wortels in het verleden liggen. Onderdeel van regressietherapie is ook reïncarnatietherapie.

EMDR

EMDR is een uitstekende methode voor als je last blijft houden van een schokkende, pijnlijke of een angstige ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, een geweldsincident, faalangst of seksuele problematiek. Deze therapie die je met oogbewegingen van nare gevoelens afhelpt, wordt vaak toegepast bij trauma’s.

Traumaverwerking

Emoties of trauma’s die je niet verwerkt, kunnen vast gaan zitten in je lichaam en later klachten geven. Deze therapie geeft toegang en biedt een weg naar heling tot allerlei pijnlijke weggestopte stukken. Alle trauma’s geven een diepgaand inzicht in de oorsprong van je verwondingen. De sleutel tot verandering ligt in jezelf.