Over Sandra Boonman

Gedreven door mijn nieuwsgierigheid was ik al heel jong op zoek naar mijn eigen werkelijkheid. Eerst natuurlijk heel speels en onbewust, later zeer serieus en terdege bewust. Wat resulteerde in het jarenlang bestuderen en onderzoeken van mijn medemens waarin ik uiteindelijk toch mezelf (her)vond. Terwijl ik naar anderen keek, bekeek ik dus vooral mezelf. 

Poly energetische therapie

Doordat ik dit allemaal zo ongelofelijk boeiend vond mondde dat in 2004 uit tot het volgen van de 4 jarige HBO beroepsopleiding tot poly energetisch therapeut. Een ware traktatie voor mezelf! Tijdens deze breed georiënteerde opleiding onder de creatieve leiding van Ed Nissink (NLP, hypno-, regressie- en gesprekstherapie, energiewerk en kunstzinnige therapie (tekenen, schilderen, kleien)), leerde ik dan ook om een klacht of probleem via diverse invalshoeken te benaderen, daarmee tot de kern te komen en vervolgens naar een oplossing toe te werken.

Transpersoonlijke regressietherapie

Gegrepen door de diepgaande, krachtige en effectieve werking van regressietherapie besloot ik na het groter brengen van onze zoon mij in 2016 verder in deze therapie te verdiepen middels het volgen van de 3 jarige HBO beroepsopleiding transpersoonlijke regressietherapie onder de bezielende leiding van grondlegger Hans ten Dam, waarvoor ik mijn 2 jarig diploma behaald heb en momenteel het 3e verdiepingsjaar volg.  Deze opleiding staat zowel nationaal als internationaal bekend als de meest grondige op dit gebied ter wereld (www.tasso.nl). Regressietherapie wordt ook wel de koningin onder de therapieën genoemd (waarbij de cliënt uiteraard koning is en ook blijft).

 

Eye Openers Academy

In 2019 volgde ik de basis- en de verdiepingsopleiding bij de Eye Openers Academy onder de gedreven leiding van Annelies Spaargaren. Trauma therapeut bij uitstek en auteur van het boek: van wonden naar wonderen. Bij deze opleiding viel voor mij alles op z’n plek: verhelderend, duidelijk, praktisch en uitermate grondig in aanpak en daardoor uitstekend aansluitend en verdiepend bij mijn andere 2 opleidingen. De kers op de taart wat mij betrof.

 

Therapeutschap

Doordat ik alle geleerde technieken en therapievormen zelf tijdens mijn opleidingen heb ondergaan heb ik onderweg ook flink veel eigen hobbels glad kunnen strijken. En ook niet onbelangrijk, weet en voel ik daardoor ook heel goed aan hoe het is om een therapie traject te ondergaan. Ook voor mijn opleidingen en tussendoor heb ik trouwens veel aan mezelf “gesleuteld”, wat ik overigens een absolute pré vind voor een therapeut in dit vakgebied. Je moet namelijk eerst je eigen werk hebben gedaan voordat je een ander daarbij kunt helpen. En wat ik ook zeker zal blijven doen omdat ik dat nog steeds uitermate boeiend vind. Ook bezoek ik graag nascholingen om mijn kennis up to date te houden en waar nodig uit kan breiden. Op deze manier heb ik dus eigenlijk al van jongs af aan mijn therapeutschap heel zorgvuldig en grondig opgebouwd. 

De vlinders in mijn logo staan voor: transformatie, balans, gratie, vrijheid, schoonheid en verandering. De vlinder is tevens het oude symbool van de ziel, van de onsterfelijkheid. De rugzak die vaak wordt gebruikt als symbool voor wat je allemaal met je mee draagt heb ik logischerwijs vervangen door een (oude, lees: regressie) koffer die tegelijkertijd ook staat voor mijn eigen (oude) gereedschapskoffer waar ik uit put tijdens mijn sessies. De dubbele vlinder staat in mijn geval voor de hulp die ik je biedt als jij je koffer opent.

De koffer gaat open en de prachtige vlinders vliegen uit: precies waar het in mijn therapie om draait!

Neem conTact op met Sandra Boonman

Neem contact op met Sandra Boonman