Over Sandra Boonman

Gedreven door mijn nieuwsgierigheid was ik al heel jong op zoek naar mijn eigen werkelijkheid. Eerst natuurlijk heel speels en onbewust, later zeer serieus en terdege bewust. Wat resulteerde in het jarenlang  bestuderen en onderzoeken van zowel mijzelf als mijn medemens. Later kwamen de opleidingen waar ik intens van heb genoten en enorm veel van heb geleerd.

Ik hou nu eenmaal van het bestuderen van het menselijk gedrag. Ik vind het interessant om gedragingen van mensen te observeren, te begrijpen, te ontrafelen als het ware. Te weten te komen waar nu iets precies vandaan komt. Daar was ik al op jonge leeftijd mee bezig en ben ik altijd mee bezig gebleven. Je zou het een passie kunnen noemen.

Poly energetische therapie

Doordat ik dit allemaal zo ongelofelijk boeiend vond mondde dat in 2004 uit tot het volgen van de 4 jarige HBO beroepsopleiding tot poly energetisch therapeut. Een ware traktatie voor mezelf! Tijdens deze breed georiënteerde opleiding onder de creatieve leiding van Ed Nissink (NLP, hypnotherapie, regressie- en reïncarnatietherapie, gesprekstherapie, energiewerk, EMDR, kunstzinnige therapie (tekenen, schilderen, kleien) en (familie)opstellingen), leerde ik dan ook om een klacht of probleem via diverse invalshoeken te benaderen, daarmee tot de kern te komen en vervolgens naar een oplossing toe te werken.

Transpersoonlijke regressietherapie

Gegrepen door de diepgaande, krachtige en effectieve werking van regressietherapie, waar ik op het eind van mijn opleiding Poly Energetische Therapie mee in aanraking kwam. Besloot ik na het groter brengen van onze zoon mij in 2016 verder in deze therapie te verdiepen middels het volgen van de 3 jarige HBO beroepsopleiding transpersoonlijke regressietherapie onder de bezielende leiding van de grondlegger hiervan: Hans ten Dam.  (www.tasso.nl). Deze opleiding vraagt evenals de voorgaande dat je flink aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. En dat je 2 jaar lang leertherapie geeft aan jongere studenten. Deze opleiding heeft dan ook mijn therapeutische kennis enorm vergroot en verdiept, en mijn therapeutschap flink verstevigd!

 

Trauma verwerking

In 2019 leerde ik Annelies Spaargaren kennen. Trauma therapeut bij uitstek en auteur van het boek: van wonden naar wonderen waarin ze o.a. 30 trauma’s uitvoerig beschrijft. In 2022 heb ik bij haar de 1 jarige opleiding tot trauma transformatie therapeut gevolgd. Waarbij het trauma ook als geschenk wordt bekeken met erin opgeslagen de verborgen wijsheid, oftewel zie ook het wonder in de wond! Deze therapie is erop gericht om je te ontdoen van allerlei belemmerende patronen, opgelopen door vroegere trauma’s  en laat je de weg zien naar innerlijke bevrijding. Het biedt je de mogelijkheid om de regie weer terug te krijgen over je leven. www.eye-openers-therapy.com

 

Therapeutschap

Doordat ik alle geleerde technieken en therapievormen zelf tijdens mijn opleidingen heb ondergaan heb ik onderweg ook flink veel eigen hobbels glad kunnen strijken. Ook voor mijn opleidingen en tussendoor heb ik trouwens veel aan mezelf “gesleuteld”, wat ik overigens een absolute must vind voor een therapeut in dit vakgebied. Ik vind dat je eerst je eigen therapeutische werk moet hebben gedaan voordat je een ander daarbij kunt helpen. Iets wat ik zelf  ook nog steeds voor mijn eigen ontwikkeling uitermate boeiend en waardevol blijf vinden.

Ik bezoek graag nascholingen om mijn kennis up to date te houden en waar nodig uit kan breiden. Ik ben lid van een actieve (regressie therapie) intervisiegroep omdat ik het belangrijk vind om met collega’s te kunnen sparren over ons vakgebied. Ervaringen uit te wisselen en om bij te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. En uiteraard om elkaar waar nodig te kunnen helpen, ondersteunen en stimuleren.

Eigenlijk ben ik heel onbewust  al op vrij jonge leeftijd begonnen om mijn toekomstige praktijk heel zorgvuldig en grondig op te bouwen. Je zou het bijna mijn levenswerk kunnen noemen. Ik ben er erg trots op!

De vlinders in mijn logo staan voor: transformatie, liefde balans, gratie, vrijheid en schoonheid. De vlinder is tevens het oude symbool van de ziel, van de onsterfelijkheid. De rugzak die vaak wordt gebruikt als symbool voor wat je allemaal met je mee draagt heb ik vervangen door een oude koffer, die tegelijkertijd ook staat voor mijn eigen gereedschapskoffer waar ik uit put tijdens mijn sessies. 

Ik heb de koffer ook symbolisch gebruikt in mijn logo voor het vervoer van al die oude ervaringen tijdens de vele zielenreizen. Je neemt deze ervaringen als het ware met je mee, het onderbewustzijn waar wij over beschikken als opslagplaats is er meer dan groot genoeg voor! Zoals je kunt zien, staat de koffer open, de verhalen zijn verteld, de boodschappen begrepen en de ervaringen verwerkt. De transformatie is in gang gezet. De vlinders kunnen vrijuit uitvliegen naar mooie nieuwe avonturen tot ver in de eindigheid. Omdat ik zelf ook erg van reizen houd en het ontzettend belangrijk vind dat ieder mens in vrijheid over zijn volledige, prachtige en krachtige eigen potentieel kan beschikken en daar ook naar kan leven, begeleid ik je graag tijdens deze bijzondere (therapie) reizen. 

Dus..  reis ook eens door je eigen binnenwereld, pak je koffer uit en kom weer thuis bij jezelf! Om je zelf echt te ontmoeten en weer bij je zelf te komen als je je zelf onderweg was kwijt geraakt.

P1090814

Neem conTact op met Sandra Boonman

Neem contact op met Sandra Boonman